دكتر'مریم جلالی' روز شنبه در گفتگو با ایرنا اظهار داشت:وقتی دارو بخوبی در روده تجزیه نشود، میزان آن در خون افزایش یافته و میتواند عوارض جانبی ناخواستهای را موجب شود.
وی در باره داروهای متاثر از گریپ فروت افزود:بیشتر داروها این ویژگی را ندارند ولی بیش از 50 نوع دارو وجود دارد كه با مواد شیمیایی موجود در این میوه تداخل میكند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان كرد:داروهایی كه برای درمان ریتم غیرطبیعی قلب، آلرژی،اضطراب،آسم، لختههای خونی، سرطان، سرفه ، افسردگی، صرع، پرفشاری خون، كلسترول بالا، عفونت، سكته های مغزی و قلبی مصرف می شوند، دارای چنین خاصیتی است.
جلالی با بیان اینكه آب گریپ فروت دارای مواد مغذی فراوان همچون ویتامین C، پتاسیم و لیكوپن است، تصریح كرد:اگر با نوشیدن آب گریپ فروت حس میكنید دارو عوارضی بیش از حد معمول دارد، حتما پزشك خود را از این موضوع مطلع كنید.
به گفته وی،سازمان غذا و داروی آمریكا(FDA) تمام داروها را پیش از تایید از لحاظ تاثیر آب گریپ فروت روی آنها آزمایش می كند و اگر دارویی واكنش منفی به گریپ فروت نشان دهد، در كاغذ راهنمای آن، این نكته درج می شود.
وی توصیه كرد:زمانی كه دارویی برای شما تجویز می شود، حتما با پزشك خود در باره محدودیت مصرف غذا و آب میوه همراه با داروی تجویز شده مشورت كنید.
7149/1042